Usluge

Ponosni smo na činjenicu da naše usluge koriste klijenti koji variraju od najvećih međunarodnih kompanija do najmanjih obrta. Za nas je svaki klijent jednako važan bez obzira na njegovu veličinu.

Nazad

GLOBALGAP Sigurna i održiva poljoprivredna proizvodnja

Implementacija pozitivne prakse u poljoprivredi omogućuje prepoznavanje Vašeg poljoprivrednog proizvoda na zahtjevnom europskom tržištu.

GLOBALGAP Sigurna i održiva poljoprivredna proizvodnja

Implementacija pozitivne prakse u poljoprivredi omogućuje prepoznavanje Vašeg poljoprivrednog proizvoda na zahtjevnom europskom tržištu.
GLOBALGAP – SIGURNA I ODRŽIVA POLJOPRIVREDNA PROIZVODNJA
(voće i povrće, žitarice i uljarice, uzgoj na farmama, akvakultura):

Shema je primjenjiva na individualne poljoprivrednike i na grupacije proizvođača, na koje se odnosi i zahtjev za implementaciju dokumentiranih elemenata sustava kvalitete kako bi omogućili upravljanje odnosima između članova proizvođača. Odnosi se na proizvođače voća i povrća te žitarica i uljarica, uzgoj na farmama i akvakulturu kroz obraćanje posebne pozornosti na očuvane okoliša, brigu o higijeni u rukovanju poljoprivrednim proizvodima, poštivanje općih zahtjeva glede zdravlja i sigurnosti zaposlenika te poštivanje dobrobiti životinja. Implementacija sheme GLOBALGAP u poljoprivredi postaje sve interesantnija zbog više razloga:

  • potrošač postaje sve svjesniji ekoloških, zdravstvenih i društvenih implikacija na kupljeni proizvod te za sebe traži sve veću sigurnost proizvoda koje konzumira
  • posrednik između poljoprivrednih proizvođača i potrošača su trgovci na malo, koji su obvezni poduzimati sve razumne mjere opreza i primjenjivati dužnu pažnju radi sprječavanja mogućih opasnosti za zdravlje putem prodaje prehrambenih proizvoda (većina trgovaca na malo je odlučila da će za sve njihove dobavljače certifikacija prema GLOBALGAP postati obveznom)
  • suvremena poljoprivreda suočava se s novim izazovima na području održivog razvoja i od nje se zahtjeva ne samo opskrba proizvodima zadovoljavajuće kvalitete, već i vođenje računa o brojnim vidovima ekološkog i socijalnog tipa koji se na nju odnose